h

Een nieuwe oeververbinding voor Boskoop

17 november 2017

Een nieuwe oeververbinding voor Boskoop

Foto: SP

Is een plan wat de SP al jaren heeft maar dat nooit gehoor kreeg bij het college. Het nu aangekondigde onderzoek naar de komst van een tweede oeververbinding steunen wij dan ook. Maar wel wil de SP eerst een financiële onderbouwing zien met daarbij een duidelijk tijdspad. SP lijsttrekker Harre van der Nat: 'In verkiezingstijd wordt wel meer beloofd, ik hoop dat dit college de inwoners van Boskoop niet in de maling neemt'. Opvallend is het wel dat eerdere verzoeken tot onderzoek naar een tweede brug of onderdoorgang door ditzelfde college werd tegengehouden.

Kosten
De kosten zijn wel een probleem. De miljoenen euro's die voor de verbinding moeten gaan zorgen liggen de komende jaren ook in de gemeente Alphen aan den Rijn niet op de plank. De Provincie Zuid-Holland ziet een gebiedsbudget van 30 miljoen liever besteed worden aan het verlengen van de Bentwoudlaan. De coalitiepartijen in Alphen aan den Rijn wilden de SP en anderen niet volgen om te de Provincie Zuid-Holland te vragen dat geld in Boskoop en Hazerswoude-Dorp te besteden. Tegelijkertijd is de kans dat zij weer met tientallen miljoenen euro's over de brug komen voor datzelfde gebied is vrijwel uitgesloten.

Verkiezingstijd?
Al jaren horen de inwoners uit Hazerswoude-Dorp van bepaalde politieke partijen dat zij een tunnel moeten krijgen om de leefbaarheid in hun dorp te vergroten en de doorstroming zowel in als door het dorp te bespoedigen. De SP hoopt niet alleen dat ze die belofte nog nakomen ook hoopt de SP dat het college van Alphen aan den Rijn de inwoners en het bedrijfsleven van Boskoop niet op eenzelfde manier in de waan laat dat er een echte oplossing voor hun problemen komt.

Geen verlengde Bentwoudlaan
De aanleg van de verlengde Bentwoudlaan zal veel extra verkeer met zich mee brengen. Dat zullen vooral Hazerswoude-Dorp en Boskoop gaan merken. Op beide plaatsten is de druk op het wegennet al groot en door de komst van dagelijks duizenden extra auto's zal de leef- en werkomgeving verder onder druk komen te staan. De eerder gepresenteerde verkeersoplossingen voor Hazerswoude Dorp zijn naar de prullenbak verwezen. En in Boskoop is de enige oplossing voor het verkeer een extra verbinding over of onder de Gouwe. De verlengde Bentwoudlaan gaat vele miljoenen kosten, maar gaat de bestaande problemen niet oplossen. De aanleg ervan zal de problematiek slechts flink vergroten. De SP wil dan ook dat deze miljoenen geïnvesteerd worden in een structurele oplossing voor zowel Hazerswoude-Dorp als Boskoop.

Reactie toevoegen

U bent hier