h

Tegen aanleg van de verlengde Bentwoudlaan gestemd

15 december 2017

Tegen aanleg van de verlengde Bentwoudlaan gestemd

Foto: SP

Deze weg zal zorgen voor een toename van 35% meer verkeer in Hazerswoude Dorp en in Boskoop. De SP kreeg geen meerderheid voor haar voorstel de Provincie Zuid-Holland te vragen, het geld dat ze in de aanleg van de verlengde Bentwoudlaan wilden steken (zo'n 30 miljoen), te investeren in een tunneloplossing voor Hazerswoude Dorp en een tweede Oeververbinding in Boskoop.

SP fractievoorzitter Harre van der Nat verwoorde het tijdens de bespreking in de gemeenteraad als volgt: 'Voor wie doen we dit eigenlijk? Voor de inwoners van Hazerswoude Dorp? Nee, die hebben enkel last van meer verkeer dorp hun dorp. Voor de inwoners van Boskoop dan? Nee, voor hun hoeft die verlengde Bentwoudlaan niet ze willen een extra oeververbinding over of onder de Gouwe. Voor de inwoners van Alphen stad dan? Nee, ook niet. Als die naar Gouda of Den Haag willen dan nemen ze de N11 en dan de A12. De A4 als ze naar Zoetermeer willen omdat ze daar wel gratis kunnen parkeren en dan nemen ze de de Provinciale weg door Hazerswoude-Dorp en hebben ze die verlengde Bentwoudlaan niet nodig. Voor het MKB ook niet... want doorgaand verkeer stopt niet bij hun winkels. Voor het Havenbedrijf en het grotere vrachtverkeer dan? Ja, voor hen wel. Maar zijn we voor hen dan volksvertegenwoordiger geworden? De SP niet in elk geval. Deze raad is toch niet de lakei van het grootkapitaal.'

Aanslag op mens en milieu
De verlengde Bentwoudlaan zal een aanslag zijn op de leefomgeving van het gehele gebied. Een flink stuk van het Bentwoud afnemen en bovenal heeft deze weg vrijwel geen enkel draagvlak in het gebied.

Nieuw Elan
Absoluut dieptepunt was de manier waarop de grootste partij van Alphen aan den Rijn zich opstelde. Nadat deze fractie zich vorige week niet alleen zeer kritisch uitliet over de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan én zich ook duidelijk uitsprak niet in te zullen stemmen als er niet eerst een nieuw onderzoek zou worden gedaan. Draaide deze fractie zich als een windvaan om en stemde ze zonder blikken of blozen in met het voorstel. Deze partij toonde zich een onbetrouwbaar bondgenoot! Vooral voor die 1000 mensen die hun handtekening hadden gezet onder een, door het nu Nieuw Elan raadslid Peter Bontekoe, opgericht actiecomité om de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan tegen te houden.

Stil zittend en zich schikkend in de partijdoctrine van Nieuw Elan bleef Bontekoe op de achterste rij roerloos zitten. Dat is dan ook het beste als je geknipt en geschoren wordt...

Reactie toevoegen

U bent hier