h

Aansluiten bij de statiegeld alliantie goed voor Alphen

24 januari 2018

Aansluiten bij de statiegeld alliantie goed voor Alphen

Foto: SP

Tijdens de raadsvergadering van 25 januari gaan wij een motie indienen waarin wij verzoeken dat de gemeente Alphen zich aansluit bij de statiegeld  alliantie. Deze alliantie is een initiatief van diverse consumenten, milieuorganisaties, vakbonden en bedrijven uit België en Nederland. De statiegeld alliantie pleit voor het invoeren van statiegeld op blikjes en kleine plastic flesjes. Op dit moment staat er alleen statiegeld op grote plastic flessen en bierflesjes. Bij het invoeren van statiegeld op blikjes en kleine plastic flesjes zal de hoeveelheid zwerfvuil flink afnemen.

Lijsttrekker Harre van der Nat verwacht een meerderheid voor dit voorstel: 'Een gemeente die voorop wil lopen met tal van duurzame thema's en een leidende rol wil pakken op het gebied van vergroening en milieu zou dit initiatief van harte moeten steunen.' Minder afval op straat is niet alleen goed voor het milieu ook is de gemeente dan veel minder geld kwijt aan het opruimen van afval. Daar komt bij dat minder afval op straat ook goed is voor het dierenwelzijn en de volksgezondheid.

Reactie toevoegen

U bent hier