h

Aparte locatie voor popcultuur in Alphen

18 januari 2018

Aparte locatie voor popcultuur in Alphen

Foto: Iris van de Kolk

In de bouwplannen voor het vernieuwde theater Castellum bleek dat er ruimte was voor tal van activiteiten op cultureel gebied. Cultuur, media, theater en kleinkunst alles krijgt haar plek straks. De SP stemt dan ook in met de plannen. Op het gebied van de Alphense popcultuur bleek echter te weinig ruimte. Voor vele bandjes, muzikanten en muziekliefhebbers lijkt namelijk weer geen plek te zijn in Alphen aan den Rijn. SP fractievoorzitter en lijsttrekker Harre van der Nat: 'Een stad, een gemeente die zichzelf serieus wil nemen en bij tal van onderwerpen voorop wil lopen, is geen klap waard als het niet nu eens serieus werk maakt van een eigen poppodium. Compleet met oefenruimtes, een podium, een mooie zaal en een bar. Er zijn genoeg mogelijkheden in leegstaande panden in Alphen aan den Rijn.'

De SP zal tijdens de behandeling in de gemeenteraad later deze maand van het vernieuwde theater Castellum een voorstel indienen om opdracht te geven tot het maken van een nieuw plan, compleet met financiële onderbouwing en dat op de onderhandelingstafel te leggen ter bespreking. Van der Nat: 'Natuurlijk willen wij onze bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen, maar ook al zitten wij niet aan tafel dan kunnen andere partijen direct aan de slag met een uitgewerkt plan. Niets staat de komst van nieuw poppodium in Alphen dan nog in de weg.'

Reactie toevoegen

U bent hier