h

SP stelt vragen over radiostilte station Hazerswoude - Koudekerk

15 maart 2018

SP stelt vragen over radiostilte station Hazerswoude - Koudekerk

Foto: SP / flickr - Alfenaar

Sinds het voorjaar van 2017 wordt niets meer vernomen over ontwikkelingen ten behoeve van de realisering van het station Hazerswoude-Koudekerk. En plannen voor toekomstige woningbouw (Westvaartpark) Er wordt steeds meer bezuinigd ten opzichte van de eerste plannen die eer tussen gemeente en Provincie waren gemaakt.

Na het onhaalbare debacle RGL (RijnGouweLijn) Waren er plannen voor drie nieuwe stations, dubbelspoor tussen Leiden en Utrecht en werd er afgesproken dat er niet op het huidige streekvervoer zou worden bezuinigd. SP raadslid Bert Lekx daarover 'Er komt geen dubbelspoor meervanwege een bezuiniging van de Provincie, station Meerburg/Zoeterwoude is geschrapt, en ook staat het streekvervoer onder druk vanwege bezuinigingen' De SP maakt zich ernstige zorgen over deze  stand van zaken en wil snel openheid van het college. Verdere stilstand is geen optie.

Ook vanuit de aangrenzende wijk van het aan te leggen station, die het ook al fors voor de kiezen krijgt vanwege de te realiseren wijk Westvaartpark, worden zorgen geuit over de vernomen berichtgeving uit de pers, en de radiostilte die met name sinds het vertrek van voormalig wethouder Hoekstra is ontstaan.

Raadslid Bert Lekx stelt naar aanleiding hiervan de navolgende vragen aan het college.

  • Het college wordt verzocht om de stand van zaken en het wellicht bijgestelde tijdpad uiteen te zetten rond de realisering van het station, en de consequenties voor de woonwijk.
  • Het college wordt verzocht om de inwoners van de “stationswijk”tijdig, dus ruim vooraf, worden geïnformeerd over ontwikkelingen voor hun woonomgeving, die een relatie hebben met het station en het Westvaartpark.

De SP verwacht op korte termijn de antwoorden van de wethouder.

Reactie toevoegen

U bent hier