h

MAX mag blijven: actievoeren werkt!

7 juni 2019

MAX mag blijven: actievoeren werkt!

Foto: Iris van de Kolk

Op vrijdag 7 juni kwam het nieuws naar buiten dat de MAX mag blijven waar zij zit. De SP en ROOD zijn hier erg blij mee. Toen het nieuws bekend werd hebben wij actie gevoerd samen met de MAX voor het behoud van hun pand onder de noemer #MAXisniettemissen. SP fractievoorzitter Harre van der Nat: "Vanaf het begin af aan hebben de SP en ROOD tienercentrum de MAX gesteund in haar strijd om te mogen blijven bestaan. Wij zijn dan ook blij dat dit tezamen met de druk van de petitie, ingediend door stadsdichter en SP-lid Martijn Deuze Zohlandt, en de veranderde plannen rondom de huisvesting van de middelbare scholen gezorgd heeft voor een omwenteling bij het college."

Vooral de manifestatie onder het stadhuis met de van origine Alphense band VenHill maakte luid en duidelijk waarom de MAX moet blijven. ROOD contactpersoon en raadslid Iris van de Kolk: 'Toen we daar onder het stadhuis stonden met de vrijwilligers van MAX, een knallend en raggend VenHill en ons Tweede Kamerlid Peter Kwint zag je bij de wethouder het ongemak, maar ook de urgentie om de MAX toch te proberen te behouden. Dat is heel mooi. Ik hoop wel dat voor JC the Cube in Boskoop ook een oplossing gevonden wordt, maar anders zullen we de Boskoopse jongeren helpen om ook daar van zich te laten horen. Poppodia zijn belangrijk voor jongeren en daar hoort dit college vanaf te blijven!'

De SP en ROOD zullen blijven waken voor het behoud van alle uitingen van poppodia en jongerencentra, want dit vormt een essentieel onderdeel van de Alphense muziek scene en toevluchtsoorden van jongeren, een voorziening die nooit mag verdwijnen. Dus college: maak je borst maar nat!

Reactie toevoegen

U bent hier