h

De cultuurvisie: een leeg document

21 oktober 2019

De cultuurvisie: een leeg document

Tijdens de raadsvergadering van 17 oktober is er weer gesproken over de cultuurvisie van gemeente Alphen aan den Rijn. Dit nadat het stuk al twee keer als onvoldoende werd bestempeld door de raadscommissie. Tijdens de raadsvergadering waren veel partijen het met elkaar eens dat het stuk onvoldoende was en dat er eigenlijk bijna niets van inhoud in staat. De oplossingen die de verschillende partijen boden waren eigenlijk anders, sommige wilde dit stuk gaan zien als een start van de visie en dat die nog aangepast moet worden. De SP wil dit niet en is van mening dat een cultuurvisie belangrijk is voor de cultuur binnen de hele gemeente en dus meteen af en goed moet zijn.

SP Fractievoorzitter Iris van de Kolk had het volgende er over te zeggen: “de klachten op dit stuk waren twee keer dat het stuk geen gedegen inhoudelijke onderbouwing heeft, op financieel gebied ook geen duidelijke kaders stelt nog de consequenties toelicht en ook op het aanstellen van de cultuur makelaar hadden en hebben wij veel kritiek”

“De SP vindt niet dat een cultuurvisie een “groeidocument” is en wij vinden dat wij niet het werk van de wethouder hoeven te gaan doen. Het is namelijk zijn keuze geweest om het document niet fatsoenlijk te herzien, waardoor we nu met een slecht en onaf stuk hier zitten. Daar komt ook nog eens bij dat zelfs als startdocument de huidige cultuurvisie geen goede basis legt voor de toekomst van cultuur in Alphen in de breedste zin. Een visieloze visie leidt namelijk tot oneindig veel botsingen, wat ook bij fasering tot uiting zal komen. Wij zijn dan dus ook tegen, omdat wij geen enkele behoefte voelen om mee te doen aan een exercitie van “de lammen leiden de blinden.” aldus van de Kolk.

Uiteindelijk heeft de gemeenteraad besloten om, ondanks de bezwaren, de cultuurvisie vast te stellen.

Reactie toevoegen

U bent hier