h

SP wil opheldering van college over reactie onder kwetsende blog

23 november 2020

SP wil opheldering van college over reactie onder kwetsende blog

Komende donderdag zal de SP vragen aan het college of zij van mening is dat de openlijke steun van wethouder van Velzen aan een blog past binnen de visie die bestuur en raad van Alphen aan den Rijn zich gesteld hebben.
In de blog op Alphens.nl over de bibliotheek staat te lezen dat minder valide mensen die afhankelijk zijn van hun rolstoel of scootmobile zeiksnorren eerste klas zijn en tevens piepende, zeurende klagende kleine kinderen.  Wethouder van Velzen onderschrijft deze blog van harte zo staat te lezen.

De SP wil weten of:

Deze wethouder namens het college van mening is dat deze hulpbehoevenden inwoners zeiksnorren zijn of dat het slechts zijn eigen mening is?
Kan het college aangeven of  ze het handboek voor toegankelijkheid van de gebouwde omgeving kent? Daarin staat:  Een voor iedereen toegankelijke gebouwde omgeving helpt om gelijkwaardig en zelfstandig te kunnen functioneren.  Is dit college net als de SP van mening dat de gemeente Alphen aan den Rijn door een te kleine lift te laten instateren in de nieuwe bibliotheek hier niet dit handboek volgt en onderschrijft?

Is het college van plan om excuus aan te bieden aan haar inwoners en zeker aan de mensen die op grievende wijze zijn gekwetst door de steun van wethouder van Velzen aan deze blog.

Het college gaf eerder aan dat er over de toegankelijkheid van de nieuwe bibliotheek en dus ook de lift met gehandicapte inwoners zou worden gesproken. Is dat gebeurd? Kunt u daarvan de raad aangeven hoeveel gesprekken dat waren en wat de conclusies van deze gesprekken waren?

Is het college van plan om een boek over empathie te lenen bij de bibliotheek om daar lering uit te trekken?

Namens de SP fractie Alphen aan den Rijn

Ginet Groep

Reactie toevoegen

U bent hier