h

SP blij met sleutel voor eerste deelnemer ‘housing first’ project!

29 november 2021

SP blij met sleutel voor eerste deelnemer ‘housing first’ project!

Foto: SP / SP Alphen aan den Rijn

Op donderdag 25 november 2021 ontving de eerste deelnemer van het housing first project de sleutel van zijn eigen woning in Alphen aan den Rijn, via Woonforte. De SP fractie is blij dat dit project nu een feit is en Alphen aan den Rijn nu van start is gegaan. SP raadslid Ginet Groep-Eijsackers: “Vier jaar geleden schreven wij, als enige fractie in onze gemeente, in ons verkiezingsprogramma hier al een stuk over. “Wanneer een inwoner onverhoopt dak- of thuisloos is geworden moet de basis van de hulp “housing first” zijn. Eerst een woning, zodat die rust er is. Daarna de rest van de problematiek stapsgewijs oplossen” En nu aan de vooravond van de nieuwe verkiezingen is het een feit. Wij zijn ongelooflijk trots dat dit project tot stand is gekomen.’

Het is ontzettend belangrijk, als iemand door omstandigheden zijn woning kwijt raakt of thuisloos is geworden, er direct een andere woning wordt gezocht. Op het moment dat een inwoner weer een dak boven zijn hoofd heeft, kan de hulpverlening verder in gang worden gezet. Dit kunnen verschillende trajecten zijn, denk bijvoorbeeld aan: schuldsanering, aanvraag van een uitkering, hulp bij het zoeken van een baan, geestelijke ondersteuning. Voor al dit soort belangrijke vormen van hulp, is de basis een huis, een woonadres, een dak boven je hoofd. Groep vervolgd: “Wij willen als SP letterlijk en figuurlijk niemand in de kou laten staan. Ondanks de vreugde dat dit project van start is, zullen we ons blijven inzetten voor de bestrijding van armoede. Iedereen verdient een kans, of een tweede kans. Iedereen heeft het recht om een dak boven zijn hoofd te hebben, een plek om zich veilig te voelen, een plek om vrienden en familie uit te nodigen, een plek waar je warm kan blijven ook al vriest het buiten. Het recht om geholpen te worden, ongeacht uit wat voor situatie je komt. Het recht om mens te zijn!”

Reactie toevoegen

U bent hier