h

Succes: Opkoopbescherming en zelfbewoningsplicht worden ingevoerd in Alphen aan den Rijn dankzij SP

29 januari 2022

Succes: Opkoopbescherming en zelfbewoningsplicht worden ingevoerd in Alphen aan den Rijn dankzij SP

Foto: SP

Op initiatief van de SP worden in Alphen aan den Rijn zowel de opkoopbescherming als de zelfbewoningsplicht ingevoerd. In de gemeenteraad van 27 januari zijn die voorstellen van de SP aangenomen. De opkoopbescherming geldt voor een periode van 4 jaar na aankoop van een woningen. De regeling geldt voor de categorieën middel dure en goedkope koopwoningen (ook als een woningbouwcorporatie de verkoper is). De zelfbewoningsplicht houdt in dat een eigenaar van een woning daar in principe ook zelf moet wonen. Deze regeling gaat gelden voor 100% van de nieuwbouw en voor 25% van bestaande woningen. Omdat voor bestaande woningen deze laatste regeling dus nog veel ruimte biedt voor opkopers die vooral uit zijn op het maximaal verdienen aan de verhuur van woningen is de opkoopbescherming ook noodzakelijk.

SP fractievoorzitter Iris van de Kolk: “Wij zijn als SP blij dat deze beschermende maatregelen ingevoerd worden. Wij willen onze inwoners tegen beleggers beschermen die alleen maar op geld uit zijn, niet aan de huurders denken, en de prijzen van koopwoningen opdrijven, waardoor die voor veel mensen onbetaalbaar worden. Ook in de toekomst zullen wij als SP het maximale doen om het speculeren met woningen tegen te gaan en wonen bereikbaar te maken voor iedereen."

Reactie toevoegen

U bent hier