h

SP: stop per direct afname gas van Gazprom!

25 februari 2022

SP: stop per direct afname gas van Gazprom!

Foto: Raymond Geertsen

Rusland heeft zich ontpopt tot een agressor. Vladimir Poetin, gedraagt zich als een dictator die geen enkel respect heeft voor zijn politieke tegenstanders. Nu heeft het Rusland van Poetin de soevereiniteit van Oekraïne geschonden. Deze verwerpelijke schending moet een halt toe geroepen worden wat de SP betreft. Uit onderzoek blijkt inmiddels dat meer dan honderd gemeenten en andere overheden een contract hebben met de Russische maatschappij Gazprom wat een staatsbedrijf is en daarmee indirect de oorlogsdaden van Poetin betaald. Alphen aan den Rijn is er daar één van. Dat moet per direct stoppen.

SP fractievoorzitter Iris van de Kolk : “Ik ben geschrokken dat uit onderzoek blijkt dat Alphen aan den Rijn als gemeente gas afneemt van Gazprom dat in handen is van de Russische staat. Overigens blijkt uit het onderzoek dat dit ook voor de gemeenten Gouda en Waddinxveen geldt.” De SP steunt daarom de petitie om per direct te stoppen met onnodig spekken van de Russische oorlogskas via Gazprom. En via een motie roepen wij het college op per direct te stoppen met het afnemen van gas dat van Gazprom afkomstig is.

“Wat de SP betreft stopt het college vandaag nog met het spekken van de staatskas van Rusland, en wel door het Gazprom contract te stoppen” legt van de Kolk uit. Naast Alphen aan den Rijn levert Gazprom ook aan buurgemeenten Gouda en Waddinxveen ook zij zouden hiermee moeten stoppen wat de SP betreft.

Reactie toevoegen

U bent hier