h

Politiek Café: Afgehaakt Nederland met Renske Leijten - 10 november 2022 (gratis toegang)

19 oktober 2022

Politiek Café: Afgehaakt Nederland met Renske Leijten - 10 november 2022 (gratis toegang)

Foto: SP

Je ziet het vast om je heen. Op werk bij collega’s, in de kroeg of bij verjaardagen. Mensen haken af en hebben geen vertrouwen meer in de politiek. ‘Cynisme is onze grootste vijand’ zei Renske Leijten ooit. Is dit echt zo? En is dat cynisme ook wel begrijpelijk?

Meld je aan voor het politiek café door een email met je naam, e-mail en/of telefoonnummer te sturen naar alphenaandenrijn@sp.nl

Locatie: De Max Olympiaweg 2a Alphen aan den Rijn

Datum: 10 november 2022

Start: 20.15

Einde: 22.30

Crisis op crisis lijkt ons de laatste tijd te overkomen. Weerstand tegen coronamaatregelen, omgekeerde vlaggen bij boeren protesten en de alsmaar stijgende prijzen domineren het nieuws. Vooral mensen met minder inkomen en minder diploma’s, maar ook de middenklasse, voelen zich slecht vertegenwoordigd, zijn ontevreden over politici en de politieke partijen. Waar komt die onvrede vandaan? En is die terecht?

We zijn in een situatie beland dat er met een economische groei van 2,6 procent toch een koopkrachtdaling is ontstaan die zijn weerga niet kent. De Nederlandse samenleving staat onder druk. Maar één ding heeft Renske Leijten ons in ieder geval laten zien met haar strijd in het toeslagenschandaal. Wie weggecijferd wordt, kan zich ook weer terug knokken. Het geld is er namelijk wel, maar het gaat niet naar de mensen. Hoe is het geld, de macht en de toegang tot informatie eigenlijk verdeeld in Nederland?

Over de vragen en oplossingen gaan we met elkaar in discussie, en leer je over wat je kan doen en hoe je mensen in beweging krijgt. Meld je aan en praat mee!

Reactie toevoegen

U bent hier