h

SP in actie voor onze ziekenhuiszorg

14 juni 2023

SP in actie voor onze ziekenhuiszorg

Foto: Daniel Boer

De SP kwam maandagmiddag in actie bij het hoofdkantoor van zorgverzekeraar Zilveren Kruis aan de Dellaertweg in Leiden. Ook Alphense activisten van de SP waren daar aanwezig. 

Door de doorgevoerde bezuinigingen van de zorgverzekeraars moeten er steeds meer ziekenhuisafdelingen sluiten. De SP wil dat er een einde komt aan deze afbraak. Daarom pleiten wij voor de oprichting van een Nationaal Zorgfonds. 

Wat is een Nationaal Zorgfonds?

Met het Nationaal ZorgFonds vervangen we de verschillende zorgverzekeraars door één organisatie. Daarmee slaan we drie vliegen in een klap: we brengen het zorgstelsel weer onder democratische controle, we besparen enorm veel op bureaucratie en dure marktwerking en ook schaffen we daarmee het eigen risico af. Zo wordt de zorg weer toegankelijk voor iedereen.

Met ons kamerlid Jimmy Dijk in actie

De activisten vertrokken vanaf Leiden Centraal Station en liepen naar het hoofdkantoor van Zilveren Kruis met leuzen als ‘Red ons ziekenhuis, red ons ziekenhuis, want zonder kunnen we niet’ op de melodie van ‘Oranje Boven’. SP-kamerlid Jimmy Dijk verklaarde: “In Zutphen en Zoetermeer verdwijnen op dit moment afdelingen uit de ziekenhuizen. De indrukwekkende verhalen van de activisten uit Zutphen en Zoetermeer maakten duidelijk wat dit met mensen doet. Vrouwen kunnen niet meer bevallen in het ziekenhuis. Volwaardige spoedeisende hulp is niet meer in de buurt. Dit heeft niks met goede zorg te maken. Daarom roepen we de zorgverzekeraars op: stop deze afbraak en red onze ziekenhuizen.”

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier