h

Iris van de Kolk verlaat na zes jaar de Alphense gemeenteraad om meer tussen de mensen te staan

6 september 2023

Iris van de Kolk verlaat na zes jaar de Alphense gemeenteraad om meer tussen de mensen te staan

Foto: SP

SP Fractievoorzitter Iris van de Kolk zal niet meer terugkeren in de Alphense gemeenteraad na de aankomende raadsvergadering van 21 september. Helemaal weg uit de politiek zal van de Kolk niet gaan. Van de Kolk: ‘Als echte SP’er en activist wil ik weer meer tussen de mensen staan, en vaker samen in actie de straat op. Dit past goed bij mijn nieuwe rol als afdelingsvoorzitter van de SP Alphen aan den Rijn. Mijn conclusie is dan ook dat ik niet klaar ben met de politiek en ook zeker niet de gemeentelijke politiek, maar wel dat ik mijn rol anders in wil vullen. Als raadslid heb je een enorm privilege, maar ook veel verplichtingen. Daarnaast merk ik dat de parlementaire werkelijkheid vaak niet de echte werkelijkheid is. ‘

Met trots kijkt Iris van de Kolk terug op haar raadslidmaatschap waarin er meerdere successen zijn behaald. Denk daarbij aan het 24/7 openhouden van de huisartsenpost, het creëren van regenboog symbolen in onze gemeente, zorgen dat een toeslagengezin dat op een zolder woonde een woning kreeg, maar ook het terugdraaien van het oneerlijke parkeerbeleid, zodat centrumbewoners van Alphen aan den Rijn in de avond niet opdraaien voor het gratis parkeren van de rest van de Alphenaren.

Erik van Kampen zal Iris van de Kolk opvolgen als gemeenteraadslid. Ginet Groep zal de nieuwe fractievoorzitter worden van de SP. Van de kolk: ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat Erik en Ginet de belangen van de inwoners van Alphen aan den Rijn goed zullen vertegenwoordigen en in elk dossier de onderste steen boven zullen halen. Ik ben niet anders van hen gewend.’ Van de Kolk zal tijdens de raadsvergadering van 21 september aanstaande rijdens de gemeenteraad haar besluit toelichten, en daarna afscheid nemen.

Reactie toevoegen

U bent hier