h

Actie Alrijne ziekenhuis

11 augustus 2023

Actie Alrijne ziekenhuis

Foto: Daniel Boer

De SP eist zekerheid over voortgang operaties in Alphen aan den Rijn en Leiden.

De SP eist van de zorgverzekeraars dat zij zekerheid verschaffen over de voortgang van geplande operaties op de locaties van het Alrijne ziekenhuis in Alphen aan den Rijn en Leiden. De SP maakt zich ernstige zorgen over berichten dat medische ingrepen in gevaar zouden kunnen komen omdat de zorgverzekeraars al dan niet uitbetalen.

SP fractievoorzitter Iris van de Kolk: “Er worden over en weer allerlei uitspraken gedaan over de operatiezorg in het Alrijne, maar het staat als een paal boven water dat mensengewoon de zorg moeten krijgen die ze nodig hebben en dat de zorgverzekeraar daarvoor moet betalen.”

Het Alrijne Ziekenhuis heeft een cruciale rol in het verlenen van zorg aan de inwoners van Alphen aan den Rijn, Leiden en omliggende gebieden. De SP benadrukt dat het waarborgen van de gezondheid en het welzijn van patiënten prioriteit moet hebben boven financiële overwegingen. Het is onaanvaardbaar dat mensen die afhankelijk zijn van medische ingrepen, zoals operaties, de dupe worden van onduidelijkheden in het beleid. De ziekenhuisbezoekers die wij hebben gesproken tijdens onze actie vrijdagochtend bevestigen dit.

Fractievoorzitter Iris van de Kolk van de SP in Alphen aan den Rijn: “Mensen vinden het belachelijk wat de zorgverzekeraars hier doen en spreken over dat dit voor hen voelt als de ontmenselijking van de zorg. Ze voelen zich hierdoor gedegradeerd tot een rekening die niemand wil betalen. De gezondheid en het welzijn van onze inwoners mogen nooit in gevaar worden gebracht door financiële onzekerheden stelt de SP. De SP zal nauwlettend toezien op de ontwikkelingen in het Alrijne Ziekenhuis en beraad zich op acties door de mensen die gebruik maken van de faciliteiten in het Alrijne Ziekenhuis te mobiliseren. Ook gaat SP tweede Kamerlid Jimmy Dijk Kamervragen stellen om, om opheldering te vragen.

De SP vindt dat mensen recht hebben op de zorg waar voor betaald is en verzet zich dan ook landelijk tegen de verdere afbraak van de zorg in Nederland. De SP wil dan ook invoering van een ‘Nationaal Zorgfonds’ voor iedereen

Reactie toevoegen

U bent hier