h

Nieuws uit 2018

17 december 2018

Brede steun voor motie verkleinen onderwijs achterstanden

Foto: Anouk Pross / Anouk Pross

Steeds meer kinderen, die dezelfde talenten hebben, krijgen geen gelijke kansen meer. Dit kan komen door het opleidingsniveau van de ouders, de financiële situatie van het gezin en de buurt waarin zij opgroeien. Kinderen die in een gezin opgroeien waar het financieel niet zo goed gaat hebben structureel minder bijles en huiswerkbegeleiding. Studiekring Alphen aan den Rijn geeft ook aan dat kinderen met een persoonsgebonden budget steeds minder gebruik maken van bijles en/of huiswerkbegeleiding. Hierop heeft de SP een motie ingediend en deze is overgenomen door CDA wethouder Han de Jager. SP fractievoorzitter Harre van der Nat: ‘Dit is geen goede situatie alle kinderen in Alphen aan den Rijn, ongeacht hun afkomst en financiële situatie, moeten dezelfde kansen krijgen zodat zij met succes hun school kunnen afronden en hun talenten kunnen ontwikkelen.’

Lees verder
17 december 2018

Succesvolle actiebijeenkomst OPEN DIE HAP! met inwoners in stadhuis!

Foto: Hugo van de Kolk / Hugo van de Kolk

Op dinsdagavond 11 december kwamen een dertigtal verontruste inwoners af op de actiebijeenkomst rondom de huisartsenpost en nachtapotheek georganiseerd door de SP. Doel van de avond was om elkaar te informeren over de huidige stand van zaken, maar ook om samen actieplannen te maken. Want zo gaven de inwoners aan: Zorg is geen markt, maar een recht. Onze huisartsenpost moet, zeker gezien haar regiofunctie, in het weekend en ’s avonds gewoon openblijven voor iedereen!’

Lees verder
4 december 2018

Alphens raadslid Iris van de Kolk op plek 5 kieslijst Provinciale Staten van maart 2019!

Foto: Daniel Boer / SP

Op 1 december 2018 is de kandidatenlijst van de SP voor de Provinciale Staten verkiezingen van Zuid-Holland van 2019 vastgesteld. Op plek 5 staat Alphens raadslid Iris van de Kolk en op plaats 10 Koudekerker en huidig fractievoorzitter Harre van der Nat. De lijst wordt aangevoerd door Lies van Aelst, de huidige fractievoorzitter van de Statenfractie.

Lees verder
5 november 2018

Einde aan verkoop sociale woningbouw aan beleggers en vastgoedhandelaren

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn heeft de SP motie overgenomen die moet voorkomen dat particuliere beleggers en commerciële vastgoedhandelaren geld kunnen verdienen aan de huizen die woningbouwcoöperaties en stichtingen in de gemeente Alphen aan den Rijn te koop aanbieden.

Lees verder
4 november 2018

SP fractie helpt Nieuw Elan raadslid Robert Jan Blom met emigratie naar België!

Foto: Hugo van de Kolk / Hugo van de Kolk

Humor, daar houden wij bij de SP wel van. Met deze woorden boden SP-raadsleden Harre van der Nat en Iris van de Kolk tijdens de gemeenteraad van donderdag 1 november een reiskoffer aan voor de emigratie van Nieuw Elan Raadslid Robert Jan Blom. Het Nieuw Elan raadslid deed de uitspraak te willen emigreren naar België in het Algemeen Dagblad toen bleek na een volkspeiling dat de Alphenaren graag het oude vertrouwde “a dark limousine exit” wilden laten staan. Het blauwe ijzeren kunstwerk “A Dark Limousine Exit”, is ontworpen door de Haagse beeldhouwer Ernst Hazenbroek.

Lees verder
1 september 2018

SP in gesprek met Boskoopse ondernemers over komst Hotel Haert

Foto: SP

Op zaterdagochtend is de SP in Boskoop centrum in gesprek gegaan met lokale ondernemers over de komst van Hotel Haert aan de Koninginneweg en wat dat voor hen zou betekenen. Hierbij hebben we veel nieuwe en nuttige informatie ontvangen waar wij zeker wat mee kunnen. De komende tijd willen wij graag met nog meer ondernemers, maar ook buurtbewoners in gesprek hierover om een volledig beeld te krijgen. Ben je een ondernemer in Boskoop centrum of buurtbewoner en wil je in gesprek hierover? Mail ons dan via: alphenaandenrijn@sp.nl!

Lees verder

Pagina's

U bent hier