h

Nieuws uit 2010

19 december 2010

Alphense SP voert actie op het Rijn(land)plein tegen sluiting Ok’s Rijnland ziekenhuis

Afgelopen zaterdag waren 10 actieve SP-ers aanwezig op het Rijnplein. Met een patiënt op een echt ziekenhuisbed, werd er geprotesteerd tegen de sluiting van de Operatiekamers van het Rijnlandziekenhuis in Alphen. Ondanks de kou en de sneeuw, waren er veel positieve geluiden voor de actie van het winkelende publiek.
Bij deze actie werden we ondersteund door een een aantal vrijwilligers van de Stichting Basisziekenhuis Moet.

Lees verder
14 december 2010

In Alphen aan den Rijn ligt de zorg op straat!

Aanstaande zaterdag voert de SP actie op het Rijn(land)plein. Dit vanwege het voornemen van de directie van het Rijnlandziekenhuis om de operatiekamers in Alphen aan den Rijn te sluiten.
Vanaf 12 uur, zullen ‘doctoren’, ‘verplegend personeel’ en ‘patiënten in hun bed’, flyers uitdelen aan het winkelend publiek. De inwoners van Alphen vragen wij om massaal hun ongenoegen te uiten door een oproep te sturen aan de directie van het Rijnland ziekenhuis.
Komt allen naar het Rijnplein om ons te ondersteunen bij deze actie of print de brief en stuur hem op!!!

Lees verder
24 november 2010

2e Kamer fractie van de SP stelt vragen over voorgenomen sluiting operatiekamers in Alphen aan den Rijn.

In een interne nieuwsbrief van het Rijnland ziekenhuis, is het personeel geïnformeerd over de voorgenomen bezuiniging van totaal 7 miljoen euro op de begroting.
Een van de plannen om dit voor elkaar te krijgen, blijkt het sluiten van de operatiekamers en de verpleegafdeling, van de locatie Alphen aan den Rijn.
Voor de SP in Alphen aan den Rijn een zeer ongewenste ontwikkeling. Daar waar wij als SP, inmiddels samen met andere partijen uit de Alphense politiek, aan het strijden zijn voor een volwaardig basisziekenhuis, inclusief spoedeisende hulp dus, komt de directie met het plan de locatie Alphen aan den Rijn op achterstand te zetten.

Lees verder
22 november 2010

Ga mee naar Manifestatie “Armoede werkt niet”

Tweede Kamerlid Sadet Karabulut (SP) heeft de campagne ‘Armoede werkt niet’ gelanceerd om de plannen van het Kabinet Rutte om mensen met een arbeids-beperking (Wajong, WSW, WWB uitkering) inkomen te laten inleveren en het voorstel om 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen van tafel te krijgen.

Lees verder
31 oktober 2010

SP : Naar elkaar wijzende instanties STOP! Gemeente neem je regie!!

De SP heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college naar aanleiding van het geval Paul Derkzen.
Een man die door naar elkaar wijzende instanties en gebrek aan regie bij de gemeente, gedwongen meer dan 3 jaar opgesloten heeft gezeten in zijn woning.

Lees verder

Pagina's

U bent hier