h

Nieuws uit 2022

19 oktober 2022

Politiek Café: Afgehaakt Nederland met Renske Leijten - 10 november 2022 (gratis toegang)

Foto: SP

Je ziet het vast om je heen. Op werk bij collega’s, in de kroeg of bij verjaardagen. Mensen haken af en hebben geen vertrouwen meer in de politiek. ‘Cynisme is onze grootste vijand’ zei Renske Leijten ooit. Is dit echt zo? En is dat cynisme ook wel begrijpelijk?

Lees verder
24 september 2022

SP en FNV laten mensen niet in de kou staan! In Actie met Rijnvicus!

Foto: Daniel Boer

Afgelopen week heeft de SP samen met de FNV een mooie actie gevoerd om de medewerkers van Rijnvicus extra te ondersteunen deze winter. 

Lees verder
28 juli 2022

Kom ook naar de SP BBQ van 27 augustus!

Foto: SP

Het socialisme zal gezellig zijn... of het zal niet zijn. Met deze wijsheid in gedachte wil ik jou namens SP Alphen aan den Rijn van harte uitnodigen om 27 augustus deel te nemen aan de leden BBQ!

Lees verder
28 juli 2022

Indringende boodschap aan Tweede Kamerleden: neem kritiek pensioenexperts serieus!

Foto: SP

Claimstichting Pensioen, KBO-Brabant, KBO Noord-Holland, Omroep MAX en de Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen voeren deze zomer gesprekken met de woordvoerders pensioenen in de Tweede Kamer. Inzet: de Tweede Kamerleden ervan doordringen dat de complicaties en (uitvoerings)problemen van de pensioenstelselherziening niet goed zijn doordacht en dat kritiek van gerenommeerde experts onvoldoende door de minister is meegenomen in de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) die na het reces wordt behandeld in de Tweede Kamer. De vijf organisaties pleiten voor herbezinning en zorgvuldigheid in plaats van snelheid.

Lees verder
27 juni 2022

De vijf koopkrachtknallers van de SP!

Foto: SP

Steeds meer mensen hebben moeite om de rekeningen te betalen. Terwijl de kosten stijgen, blijven onze lonen, uitkeringen en AOW al jaren achter. Boodschappen, de energierekening, tanken en de huur, het wordt allemaal duurder waardoor steeds meer mensen in de knel komen.

Lees verder
25 februari 2022

SP: stop per direct afname gas van Gazprom!

Foto: Raymond Geertsen

Rusland heeft zich ontpopt tot een agressor. Vladimir Poetin, gedraagt zich als een dictator die geen enkel respect heeft voor zijn politieke tegenstanders. Nu heeft het Rusland van Poetin de soevereiniteit van Oekraïne geschonden. Deze verwerpelijke schending moet een halt toe geroepen worden wat de SP betreft. Uit onderzoek blijkt inmiddels dat meer dan honderd gemeenten en andere overheden een contract hebben met de Russische maatschappij Gazprom wat een staatsbedrijf is en daarmee indirect de oorlogsdaden van Poetin betaald. Alphen aan den Rijn is er daar één van. Dat moet per direct stoppen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier