h

Nieuws uit 2020

24 december 2020

Han de Jager komt eindelijk in actie voor toeslagengezin!

Na een jaar van gesprekken, meerdere artikelen in het AD en een tik op de vingers van het ministerie van financiën, komt de Alphense wethouder eindelijk in actie.

Lees verder
21 december 2020

SP Alphen stelt vragen en wil debat over situatie gedupeerd gezin.

De SP in Alphen gaat raadsvragen stellen over de gebrekkige hulpverlening van de gemeente aan het Alphense gezin wiens verhaal afgelopen zaterdag in het AD stond.

Lees verder
23 november 2020

SP wil opheldering van college over reactie onder kwetsende blog

Komende donderdag zal de SP vragen aan het college of zij van mening is dat de openlijke steun van wethouder van Velzen aan een blog past binnen de visie die bestuur en raad van Alphen aan den Rijn zich gesteld hebben.
In de blog op Alphens.nl over de bibliotheek staat te lezen dat minder valide mensen die afhankelijk zijn van hun rolstoel of scootmobile zeiksnorren eerste klas zijn en tevens piepende, zeurende klagende kleine kinderen.  Wethouder van Velzen onderschrijft deze blog van harte zo staat te lezen.

Lees verder
11 november 2020

Actievoeren werkt: HAP blijft na jarenlange strijd SP 24/7 open

Foto: SP

Vandaag is bekend geworden dat de huisartsenpost in Alphen 24/7 openblijft. De SP is hier erg blij mee. Al sinds 2017 is de SP samen met alle inwoners van Alphen en actiegroep OpendieHAP bezig geweest met de strijd om de huisartsenpost open te houden. Raadslid Ginet Groep coördineerde deze acties samen met al onze actieve leden. Groep: ‘We zijn blij dat er 24/7 zorg in de buurt gegarandeerd blijft. In een honderdduizend plus gemeente zoals Alphen aan den Rijn is het ondenkbaar dat dit niet zo zou zijn, zeker met de coronacrisis, maar los daarvan ook. Ik wil iedereen hartelijk bedanken, waaronder actievoerder van het eerste uur Gerard Harmes, die ons geholpen heeft met deze actie!’

Lees verder
1 oktober 2020

SP stelt kritische vragen tijdens commissie over Warmtenet.

Tijdens de raadscommissie van 1/10/2020 heeft SP-fractievoorzitter
Iris van de Kolk kritische vragen gesteld aan de wethouder over de
strategie voor aanpassing van het warmtenet die gepresenteerd werden
door het college.

Lees verder
21 september 2020

Fractievoorzitter SP-Alphen aan den Rijn op conceptlijst Tweede Kamerverkiezingen.

Foto: SP

Iris van de Kolk, de 26-jarige fractievoorzitter van SP-Alphen aan den Rijn, staat op plaats 35 in de conceptkieslijst die de landelijke SP vanochtend publiceerde. Na de bespreking op regionaal niveau en de bekrachtiging van de lijst op het landelijk SP congres in december zal ze verkiesbaar zijn bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021.

Lees verder

Pagina's

U bent hier