h

Nieuws uit 2008

29 november 2008

SP vraagt wethouder Lyczak om opheldering

In de raadsvergadering van 27 november 2008 is er middels een ordevoorstel (opnieuw) gesproken over de positie van Studio Oosterman binnen het bestemmingsplan Aarlanderveen. De verantwoordelijke wethouder, Stan Lyczak, heeft een raadsbreed gesteunde motie daarover niet volledig uitgevoerd en daar de raad bewust niet pro-actief over geïnformeerd.

Lees verder
20 november 2008

SP houdt enquête over windmolens

Binnenkort zal de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn besluiten of en waar er de mogelijkheid wordt gecreëerd om windmolens te plaatsen op het grondgebied van Alphen aan den Rijn.

Lees verder
19 november 2008

SP vraagt aandacht voor leegstaande bedrijfspanden

Gisteren avond heeft de SP gemeenteraadsfractie samen met de SP Statenfractie een aantal reeds lange tijd leegstaande bedrijfspanden in Alphen aan den Rijn voorzien van de tekst “Waarom werkt hier niemand?”

Lees verder
14 november 2008

Provincie verdraait feiten Maximabrug

"Dit is absoluut een verkeerde voorstelling van de feiten." Dit stelt SP-statenlid Lies van Aelst over een reactie van de provincie in enkele media. Daarin wordt gesuggereerd dat Provinciale Staten (PS) zich hebben uitgesproken voor de hoge variant van de Maximabrug. "Dit is aantoonbaar onjuist", zegt Van Aelst. "De provincie verdraaid de feiten."

Lees verder
12 november 2008

Maximabrug wordt uiterlijk in 2014 aangelegd

De Maximabrug zal uiterlijk in 2014 worden aangelegd. Dat is het resultaat van de motie die door de SP fractie in Provinciale Staten in is gediend bij de begrotingsbehandeling. De motie werd door alle partijen gesteund. Ontsluiten van het bedrijventerrein Hoogewaard en het ontlasten van de Hoogewaard te Koudekerk komen hiermee een stap dichtbij.

Lees verder
4 november 2008

Rijnenburgermolen krijgt alsnog de ruimte

De SP-fractie in de Provinciale Staten is blij dat de gemeente Rijnwoude haar bouwplannen wijzigt bij de Rijnenburgermolen in Hazerswoude-Rijndijk, zodat de biotoop van de molen niet verslechtert.

Lees verder

Pagina's

U bent hier